četvrtak, 9. lipnja 2016.

Kuhano-pečeni krumpir


Sastojci
1 kg krumpira
2 l vode
sol
50 ml ulja



Priprema
Krumpir ogulite, operite i narežite po dužini na osmine. Stavite ga kuhati u lonac s hladnom vodom kojoj ste dodali sol.
U duboki lim od pećnice nalijte ulje. Lim stavite u hladnu pećnicu i uključite ju na 160 °C.
Kad voda s krumpirom zakuha, odmah maknite lonac s vatre i krumpir istresite u cjedilo. Cjedilo malo protresite da se krumpir što bolje ocijedi.


Izvadite vrući lim iz pećnice te u njega odmah stavite vrući krumpir. Kuhačom promiješajte krumpir da sa svih strana bude obložen uljem. Lim vratite u pećnicu, povećajte temperaturu na 200 °C i krumpir pecite da porumeni (50ak min.). Povremeno ga promiješajte.




1 komentar:

  1. Ovi krumpirići odlično izgledaju, baš hrskavo. Moram ovo isprobati moji su nažalost najčešće gnjecavi.

    OdgovoriIzbriši