četvrtak, 12. svibnja 2016.

Rolada od divovske palačinke


Sastojci
Palačinka
5 jaja
100 ml mlijeka
100 ml mineralne vode
100 g brašna
sol, papar

Nadjev
200 g svježeg sira
2 male čvrste rajčice
pola zelene paprike
sol, papar

Priprema
Za palačinku, od jaja, mlijeka, vode i brašna napravite glatku smjesu bez grudica, začinite solju i paprom. Lim od pećnice obložite papirom za pečenje, papir namastite pa ulijte smjesu. Lim stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i palačinku pecite 20ak min.
Za nadjev, rajčice operite, prepolovite, odstranite im vodenastu sredinu s košticama, a meso narežite na kockice.
Papriku narežite na tanke rezance. Sir zdrobite vilicom ili izmiksajte da bude gladak, začinite ga solju i paprom pa umiješajte rajčice i papriku.
Na palačinku namažite nadjev i čvrsto zarolajte.
Ohlađenu palačinku narežite na šnite.


Nema komentara:

Objavi komentar