nedjelja, 18. siječnja 2015.

Zapečeni krumpir s kiselim kupusom


Sastojci
1 kg (sitnijeg) krumpira
500 g kiselog kupusa narezanog na rezance
1 veliki crveni luk
2 češnja češnjaka
1 žlica svinjske masti
sol, papar
pola čajne žlice kumina
1 žlica slatke crvene paprike
4 žlice ajvara (blagog ili ljutog)



Priprema
Krumpir ogulite, ako je krupniji narežite ga na četvrtine, a ako je manji, ostavite ga cijelog. Skuhajte ga u posoljenoj vodi i onda ocijedite.

Obje vrste luka očistite i sitno nasjeckajte.
U dubokoj tavi zagrijte mast, dodajte obje vrste luka i kratko ih popržite. Zatim dodajte ocijeđeni kupus, kumin, sol i papar. Sve pržite na srednjoj vatri 15ak min. da kupus omekša. Pred kraj dodajte slatku papriku.
Maknite kupus s vatre pa umiješajte ajvar, po potrebi dodajte sol i papar. Tada dodajte i ocijeđeni krumpir te sve izmiješajte kuhačom.


Posudu za pečenje namastite i u nju rasporedite kupus i krumpir (dolje kupus, gore krumpir).
Jelo stavite u pećnicu zagrijanu na 210°C i pecite oko pola sata da porumeni.

Poslužite odmah.


Nema komentara:

Objavi komentar